maanantai 28. maaliskuuta 2016

-pääsiäisen hevosteluita

Noniin, nyt onkin siten vuorossa erittäin pitkä postaus pääsiäisen aikaisesta hevostelusta. Perjantaihan oli siis vapaapäivä, ja mihinkäs muuhunkaan käyttäisin vapaa-aikani kuin hevosteluun. Nyt saatte lukea mitä tein Leevin kanssa perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina!

PERJANTAI

Perjantaina lähdettiin hevosten omistajan sekä Leevin ja Veikon kanssa maastoon. Kierrettiin se pitkä lenkki, joka oli Veikolle siis ihan eka kerta. Matkaan mahtui Veikon puolesta paljon puhinaa ja uusia kokemuksia. Matka aloitettiin reippaasti, vähän testaamalla (Veikko siis, eihän Leevi nyt semmosia jaksa). Meni rauhoittui taas kuitenkin, kun Veikko huomasi, että Leevi kävelee nätisti ja otti mallia. 
Matkalle mahtui myös yksi "karvat kyljesta" -autoilija. Sitä molemmat hevoset säikähtivät, jopa Lepa mikä ei yleensä pelkää mitään. No, klupujen järkytys kesti sen pari sekuntia ja matka jatkui taas normaalisti. Molemmat meni tosi hyvin, ja Veikkokin jaksoi hölkätä n. puolet matkasta! Ihan huippua! Lenkistä jä tosi hyvä mieli, kun hevoset ja me ihmisetkin nautittiin. Kun päästiin takaisin tallille, irtojuoksutettiin hevosia tarhassa vähän aikaa, ja mä räpsin kuvia.





LAUANTAI

Lauantaina Kamilla tuli meille joskus 11 jälkeen, ja aika pian suunnattiin nokka tallia kohti. Tänään vuorossa oli esteitä Leeville ja Veikko lähti meidän mukaan pellolla harjottelemaan volttausta. Molemmat meni super hyvin! Hypättiin Leevillä taas oikeastaan pelkkää pystyä ja ristikkoa pitkällä sivulla. Taas vaan periaatteella kunhan on kaikilla hauskaa, ei väliä vaikka tippuu. Taaskaan poika ei kieltänyt kertaakaan, vaan juoksi korvat hörössä estettä kohti. Tarkotushan oli mennä tehtävää, jossa molemmilla pitkillä sivuilla olisi este, mutta tuli teknisiä ongelmia.


Tehtävänhän oli tarkoitus näytää tältä. Ensiksi oli tarkoitus mennä pinkkien nuolten näyttämää tapaa, eli pysty, ristikolle ympyrä ja siitä taas jatkettuna pystylle.

Tätä taidettiin tehdä kerran, kunnes ei enää jaksettu kasata ristikkoa uudestaan ja uudestaan.

Vihreät nuolet osoittavat tällaisen tehtävän: 1. pysty siitä ristikolle, siitä pääty-ympyrälle ja ympyrältä takaisin uralle niin, että suunta vaihtuu ja uudestaan ristikko ja siitä pystylle. Tätä ei vissiin lähdetty edes yrittämään, pidettiin vain hauskaa ja treeni mieluisena pystyllä.




SUNNUNTAI

Sunnuntaina heräiltiin Kamillan kanssa vähän ennen yheksää ja puoli 11 lähdettiin hakemaan koppia serkkutytöltä. Ajettiin koppi tallille ja valmisteltiin L kouluvalkkuun, lastattiin hevonen kyytiin ja oltiin Karhulahden tilalla n. 120.20. Pistettiin hevonen kuntoon ja lähdin kävelemään ja verkkaamaan kentälle. Valmennus alkoi yhdeltä. 
Aluksi kevenneltiin ravissa vähän aikaa, sitten otettiin pitkille sivuille kolmakaarinen kiemuraura ravissa. Keskityttiin hevosen asettamiseen. Sen jälkeen jatkettiin uraa pitkin ja joka sivun keskelle tehtiin siirtyminen käyntiin, muutama askel käyntiä ja sitten takaisin raviin. Tätä tehtiin niin kauan että saatiin hevonen kuulolle. Tämän jälkeen ravailtiin hetki rennosti, ja jatkettiin tehtävällä jossa kummankin pitkän sivun keskelle tehtiin ravista pysähdys, seistiin hetki ja nosttetiin suoraan ravi. Tämän jälkeen lopeteltiin. Valmennuksessa keskityttiin tosi paljon myös mun omaan istuntaan. Nyt pitää kotona istua ryhdikkäästi, harjoittaa vatsalihaksia ja opetella erilaisia rentoutustekniikoita. Huomasin valmennuksen aikana, että kuinka suuri merkitys oikealla ja pehmeällä istunnalla on hevoseen! Leevi oli ihan mieletön koko valmennuksen ajan, yritti täysillä ja paikkaili mun mokia. Nyt on hyvä lähteä harjoitelemaan kaikkia tämmöistä pikkusäätöä kun sain enemmän vinkkejä. 
Löydettiin meille just sopiva valmentaja, Titta Helin. Titta on tosi mukava, ja sopivan rento. Kamillakin innostui Titan valmennuksesta ja päätti tulla joskus kokeilemaan omalla liikutushevosellaan.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti